Natuur en landschappen, de menselijke hand, de schoonheid ervan, de lelijkheid. Ingrijpen in het landschap is van alle tijden, maar de manier waarop we dat doen verandert voortdurend. Daar gaan mijn schilderijen vaak over: de nietige mens die met een tomeloze energie de natuur zijn wil probeert op te leggen.

Binnen de thematiek van natuur versus de mens werk ik graag buiten, ‘en plein air’. Door de wind, zon, tijdstip van de dag en het jaargetijde veranderen de kleuren, het licht en schaduwen continu. Ik breng het liefs een hele dag schilderend door op een plek, daardoor leer je steeds beter kijken naar wat er is en hoe je het kan abstraheren op het doek. Series die zo tot stand kwamen zijn: ‘Boijl’ en ‘Zilte’. Andere series neem ik mee naar mijn atelier en vul ze aan met een ingreep in het schilderij zoals de menselijke hand die de natuur beïnvloed. In ‘Coördinaten Landschap’ wordt de landschaps-plannings-gekte weergegeven en in ‘Dancing Trees’ zijn het de bomen die er niet meer zijn of gevaar lopen.

In de winter werk ik binnen. Daar komen series uit zoals ‘Nocturnes’ , ‘Bomen’ en de serie  ‘Out of our hands’. 

“Ik woon en werk in de voormalige basisschool de Vlindertuin. De basisschool is weg, maar het historische gebouw van De Vlindertuin is behouden gebleven voor de buurt dankzij het Team Leefomgeving en de gemeente Arnhem. De school wordt nu gebruikt door kunstenaars en bedrijfjes die voorzien in sociale projecten voor de buurt. Het schoolplein is omgetoverd tot een moestuin en mede dankzij het fraaie licht is het een prachtige plek om te werken in de voormalige klaslokalen.”

 

Cindy is beheerder van het pand ‘de Vlindertuin’, het pand is van de gemeente Arnhem en het SLAK is verantwoordelijk voor de verhuur en invulling van het pand www.slak.nl.

 

 

 

fotografie portret: Hanneke van der Pol

Cindy Vermeulen heeft, na jaren werkzaam te zijn geweest in de toegepaste kunst (art direction, regie, vormgeving, motion graphics, commercials oa. bij Valkieser/UBF Hilversum en MediaRepublic, Amsterdam), zich sinds 2016 weer toegelegd op de beeldende kunst. ‘Het is als thuiskomen en het is een kwestie van de jaren inhalen, of misschien was ik gewoon nog niet zo ver en had ik domweg al die toegepaste kunst en jaren nodig om op dit punt te komen’  aldus Vermeulen.

Naast beeldende kunst geeft Vermeulen les op de HAN, bij de afdeling Communicatie en Multimedia Design (CMD) in motion graphics, animatie en video.

Exposities:

 

2023

Galerie Oosthem, Oosthem – groepsexpositie

Laurens Tijink van Radio Gelderland kwam me interviewen in het Speuldersbos: Luister naar het interview:
Deel 1: op 12:00 minuten
Deel 2: vanaf 17:30 minuten
Deel 3: vanaf 16:50 minuten

Open Atelier- december

2022

Galerij Koningshof

 

2021

Open Ateliers Arnhem

Galerij Koningshof

 

2020

Open Ateliers Arnhem

Rozet Arnhem

 

2019

Atelierroute Renkum

 

2018

Open Ateliers Arnhem

 

Voor 2018:

Het Grote Licht – Grand Theatre Groningen groepsexpositie