UITNODIGING!

2023: De nieuwe serie ‘Geluk is soms’, doe ik artistiek onderzoek naar geluk in verschillende culturen en tijdperken. Het onderzoek gaat over het begrip ‘gelukkig zijn’ en hoe dit verweven is met het notie hebben van ongeluk.

De serie bestaat uit schilderijen, keramieken amuletten en een video.

Geluk gaat niet alleen gaat om het gelukkig zijn, maar om het vinden van balans tussen geluk en ongeluk, hoe daarmee om te gaan, dat geluk niet is af te dwingen, dat je soms pech hebt.

In de video ‘Geluk is soms’ zijn herinneringen te zien van 24 vrienden en kennissen die met mij één van hun eerste herinneringen deelden over schoonheid of geluk, of iets wat helemaal van hen is. De soundscape is gemaakt door J.Alwin de Graaf.

‘De Wekerom 1, 2, 3 en 4’. Deze schilderijen gaan over natuurbeleving en nodigen de toeschouwer uit om niet alleen te wandelen in de natuur, maar om te zitten onder een boom met een stoeltje en te genieten van die boom. Zo kunnen we leren van de boom, door te kijken. Door stil te staan en te onthaasten, kan er een gevoel van geluk ontstaan.

Zelf had ik mazzel, in maart 2023 won ik een citytrip naar Praag, gewoon door een kraslotje open te krassen?! Kon het niet geloven!

Amuletten zorgen voor bescherming. Iedereen kent bijgeloof toch? Ik mag mijn sokken bijvoorbeeld niet binnenstebuiten aantrekken, dat brengt ongeluk!