Terra Incognita (werktitel)

In het najaar van 2020 ben ik begonnen met een nieuwe serie genaamd ‘Terra Incognita’, genoemd naar gebieden die nog onbekend zijn, witte vlekken op de kaart.

Door corona zitten we thuis en zijn we met z’n allen opzoek naar een manier om ‘eruit’ te kunnen. In ‘Terra Incognita’ ligt het landschap open, kan er van alles gebeuren zolang jij maar de eerste stap zet (Carpe Diem! Pluk de dag.). Het moedigt mensen aan om te gaan struinen, wandelen, de natuur op te zoeken, je introverte zelf uit te laten.

Afbeeldingen: Sjanne, Brigitte, Elza en Lisette aan het zoeken in het bos en knutselend aan de tafel

Een legende verhaalt dat cartografen ‘Terra Incognita’ aanduidden met “Hier zijn draken” (Latijn: “Hic sunt dracones“) of “hier zijn leeuwen” (Latijn:”Hic sunt leones“). Ook al beweerden cartografen dat fantastische beesten (zoals grote serpenten) bestonden in afgelegen hoeken van de wereld, slechts één overgebleven kaart bevat daadwerkelijk de aantekening “Hier zijn draken”.

In de doorlooptijd van het maken van deze serie heb ik via Facebook, Whatsapp en Instgram gevraagd om in de herfstvakantie elke dag figuren (je super-ik, een voodoo-pop, een monster zandman, een God-achtige) te maken. Aan het einde van de dag worden ze verzameld en middels Photoshop in het in-ontwikkeling-zijnde schilderij geplakt. De inzendingen zijn prachtig. Daardoor wordt dit  ‘Terra Incognita’ nu bevolkt door allerhande wezens.

Dag 1: met bijdrages van Luc, Merlijn, Kim en Anne

Dag 2 Dank je wel Pomme, Luc, Annemarie, Josefien, Anne en Douwe voor jullie bijdrage in de vorm van superhelden en voodoo poppetjes! Ze dansen met zn allen in het schilderij.

Dag 3. Wat een enchanted forest dit!

Dank aan Luc, Pomme, Dris, Lisette, Brigitte, Elza, Sjanne en Annemarie, wat een geweldige beelden.

Dag 4. La grande parade.

Dank aan Lisette, Brigitte, Elza, Sjanne, Annemarie, Douwe en Anne